Cazare la balu’ barii

De la corespondentul nostru special la Marea Neagra – marele Dan Dima:

“Primele cateva zile de “la mare” impun fara tagada un tras de linie adunat si trecut in raboj: ce am si ce nu am facut si se impunea a se face.

Prima si cea mai importanta etapa este cea a contactului cu Marea Neagra; calea ti-e tintita sa atingi nisipul cu talpa imediat ce pasesti pe litoral. Primul pas…al doilea si un rest de cutie de bere ti se infige in deget. Odata cu primul incident apar si primii draci, dracii pe concetatenii tarii care au venit inaintea ta in vacanta si care au lasat in urma lor ceea ce lasa romanul la tot pasul – jeg si sursa de dezgust. Ii dai dracului de draci si de romani tampiti si te pui pe facut partie printre ambalaje si samburi de piersica spre malul Marii Negre.

Primul val iti da fiori, e uda si e rece… mai faci un pas si ochii roata, la ce-ai lasat pe mal. De ce sa fii mereu la panda? Simplu!! Reprezentantul liberei initiative, responsabil cu aspra de baie, culege pe sest cate o sacosa de plaja lasata singura si care sta ca proasta sa se topeasca in soare in loc sa sada cumintica la viol, doi pasi mai in fata… la boschete… la racoare.

E timpul draga cititorule sa te rasfeti de-acum in amabilitatea locala de Constanta. Si cum te pune dracu sa te ia de la stomac cu foame ori cu sete, faci cunostinta cu EL, EL este furnizorul de servicii. Acestui tip de om i se rupe. I se rupe intrucat tu esti unul dintre tampitii gata sa-i dai lui bani. Aliatii acestei specii scarboase este marea insasi si soarele, este oboseala valurilor. Daca jigodia e chelner poti cu mare usurinta in ochii lui sa vezi acel murdar si dezarmant “te fac oricum”. Unde sa te ridici sa pleci? In alta parte dai de fra-su. Razbunator, ca razbunarea s-a stabilit a cui arma este, iei meniul si te pui pe comandat ce n-are el sa iti ofere ca mai apoi sa taci si sa te-ncarce scarnavia de comerciant cu ce-are el. Mananci cu greu ce ai in farfurie iar gandul zboara la ce-ai fi degustat de fapt. Brusc ti se face sete. Iei tu inconstient din nou meniul si il deschizi la bauturi. O bere, o singura si amarata de berica face la mare de trei ori pretul de acasa. O fi si asta o campanie menita sa ne mai trezeasca si pe noi dar bag de seama ca in aceasi pardalnic de parjol la buzunare intra si apa rece. Bei, doamne iarta-ma, orice si ti se face dor de-acasa.

Cand sa se faca draga a trei-a zi apare nelipsita criza biliara. Cu greata, cu dardait si cu restrictii, se contureaza o saptamana minunata.

Revin cand trece criza – v-am pupat!”

Share on Facebook
Bookmark the permalink.

About Catalin

Not yet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.