Dragii mei parlamentari…

… ştiu că vin la voi cu o cerere deplasată, având în vedere că nu sunt decât unul dintre cei care v-a pus acolo unde sunteti astăzi şi doar unul dintre milioanele de români care vă plătesc salariile, bonusurile, sumele forfetare, maşina, şoferul, programul de lucru de 3-5 ore pe zi (asta atunci când binevoiţi să daţi pe la parlament), şi multe alte privilegii şi bonusuri. Cu toate acestea, îndrăznesc să vă deranjez cu o cerere: m-am săturat să-mi fie frică să mă plimb prin oraş de teama maidanezilor. M-am săturat să văd la TV copii sfâşiaţi, mutilaţi şi chiar omorâţi de câinii vagabonzi. M-am săturat şi de lamentările tuturor idioţilor care toacă bani şi înjură pe toată lumea sub pretextul că apără drepturile animalelor. M-am săturat ca de fiecare dată când trec pe lângă un bloc, să caut instinctiv un ciomag sau un pietroi, ca să am cu ce să mă apăr de câini. Dacă vroiam asemenea “senzaţii”, mă mutam în pădure şi luam ursul la palme.

Dar aşa, vreau să trăiesc într-un oraş civilizat. Ştiu că din fotoliul de parlamentar sau din vila de multe sute de mii de euro nu se aude lătratul de maidanez. Dar mă gândesc la faptul că într-o zi poate se va găsi un dilimache să depună în fiecare dimineaţă în poartă la parlament câte un hoit de maidanez. Prin urmare, vă adresez următoarea scrisoare, pe care cu siguranţă aţi mai primit-o şi de la mulţi alţi oameni (ştiţi voi, ăia care plătesc taxe, care vă votează…):

Stimate Domnule/Doamnă Parlamentar,

V-am ales în Parlamentul României ca să-mi reprezentați interesele și, în numele acestui principiu, îmi permit să vă aduc la cunoștință care este interesul meu în privința “legii câinilor fără stăpân”, care urmează să reintre curând în dezbatere. Interesul meu este să pot circula în siguranță pe străzile orașului în care locuiesc, fără teama că o haită de câni m-ar putea încolți, mușca, mutila sau chiar omorî. Interesul meu este ca și copiii mei să poată circula liber, fără a fi expuși acestor riscuri.

Vă cer explicit să rezolvați această problemă definitiv și pentru totdeauna. NU MAI VREAU CÂINI FĂRĂ STĂPÂN PE STRĂZI și cred că, după 22 de ani în care această problemă a rămas nerezolvată, soluțiile de mijloc (adăposturi, încurajarea adopțiilor, descurajarea abandonului) s-au dovedit nefuncționale și sunt deja tardive. SUNT DE ACORD CU EUTANASIEREA și vă rog ca, în calitate de reprezentant al meu în Parlamentul României, să țineți cont de solicitarea mea. Îmi doresc o viață civilizată și depinde de dumneavoatră dacă o voi avea sau nu. Sper că nu mă veți dezamăgi și că veți emite, în sfârșit, o lege funcțională și eficientă. Și mai sper că veți ține cont în primul rând de interesele mele de cetățean și de-abia apoi de interesele dumneavostră electorale imediate.

Vă mulțumesc

PS: dacă mai sunt persoane care vor să trăiască într-un oraş civilizat, nu într-un sat cu blocuri, aici găsiţi lista cu toţi parlamentarii Romaniei, unde puteţi trimite scrisoarea Simonei. La Arhi găsiţi chiar şi lista de adrese de mail.

Share on Facebook
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

About Catalin

Not yet :)

2 Responses to Dragii mei parlamentari…

  1. Roxana says:

    Am lansat de curand o petitie on-line, una din multele care exista pe site pe acesta tema… Intrucat toamna trecuta cand s-au strans cele 500.000 de semnaturi pe hartie, autoritatile se mai mobilizasera, avem incredintarea ca este important sa facem si noi ceva. Alaturati-va si voi. Ne gasiti deocamdata pe FaceBook: PRO CIVILIZATIE – FARA MAIDANEZI. http://www.petitieonline.ro/petitie/pro_civilizatie_fara_maidanezi-p06649056.html

  2. Un anonim celebru says:

    Maidanezi nu au ce cauta pe strazi !! Trebuie facut ceva cit mai curind , incep sa ma satur si simt nevoiea sa ies in strada ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *