Ceasuri barbatesti Romain-Jerome Moon Dust Red Mood Chronograph

Din pasiunea calatoriei intre Pamant si Luna, Romain Jerome a reusit sa creeze o noua generatie de ceasuri. Reprezentativ pentru aceasta noua gama este Moon Dust, care are influente din modelele anterioare dar si un plus de estetica reprezentativa creatorului.

Acest model de ceas este cel mai la moda, datorita asa zisului DNA lunar, acesta caracterizandu-l ca fiind un simbol al pioneratului spatial. Dar acest lucru a facut din Moon Dust sa fie unul nu pentru toata lumea ci pentru fanii genului, fiind catalogat de multi ca trasaturile lui sunt mai mult sportive decat elegante.

Impreuna cu predecesorii lui, Black Mood si Steel Mood, Moon Dust completeaza o serie de ceasuri barbatesti care a luat nastere doar din observarea spatiului cosmic si nenumarate materiale recuperate de la diverse aparate de zbor precum Apollo 13 sau costumele spatiale ISS care au fost folosite in anii ’60.

Cadranul ceasului este lucrat de mana si imita in detaliu suprafata Lunii, iar ca lucrurile sa fie cat mai extreme, Romain Jerome a folosit si praf provenit de pe suprafata satelitului natural. Pentru indicatori, designerul a imitat panourile solare asemanatoare cu cele ale satelitilor artificiali si bineinteles realizate dintr-un carbon special creat pentru acest ceas.

O alta modalitate prin care Jerome a reusit sa impresioneze cu Moon Dust este contrastul dat de cureaua de cauciuc neagra si cadranul ceasului, imagine in care a reprezentat eterna miscare a Lunii in vastul negru al spatiului. Dar la alegere pentru curea puteti opta pentru o piele de aligator cu insertii de carbon si fibre recuperate din costumele spatiale ISS.

Ca si functii, Moon Dust nu ofera nimic in plus fata de celealte ceasuri barbatesti, precum cronometru, data sau alarma. Ceea ce este impresionant in ceea ce priveste dotarile putem mentiona ca acesta nu necesita schimbarea bateriei pentru o lunga durata de viata, pentru ca este dotat cu ultima generatie de auto incarcare si bineinteles deja faimosul sistem de balansare Romain Jerome. Tot aici putem enumara si celelalte optiuni cum ar fi rezistenta la apa pana la 30 de metri, un diametru de 46 de milimetri pentru cadran si faptul ca aceste a fost facut in editie limitata de 1969 de bucati dintre care majoritatea au fost precomandate odata cu primele imagine care au fost postate pe diferite pagini de internet de specialitate cat si in numeroase reviste din intreaga lume.

Share on Facebook
Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

About Catalin

Not yet :)

One Response to Ceasuri barbatesti Romain-Jerome Moon Dust Red Mood Chronograph

  1. Cristi says:

    E prima oara cand vad ceasul acesta. Interesant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.