Scrap feast sau cum să faci bunătăţi din resturi

Mi-au rămas după sărbători doi cozonaci pe care nu mă îndurasem să-i arunc, deşi se apropiau de expirarea termenului de valabilitate. Aşa că am hotărât să facem un tort/ prăjitură din el. Pentru asta am cumpărat un plic de cremă de prăjituri cu aromă de vanilie, o cutie de compot de ananas cubuleţe şi două banane. Unul dintre cozonaci era început, şi pe ăla l-am transformat în tort, pentru că era mai mic. L-am tăiat de-a lungul în patru felii pe care le-am aşezat pe un platou.

Am aşezat doua dintre felii una lângă alta şi le-am însiropat cu o parte din zeama de la compotul de ananas şi am aşezat peste ele bucăţele de ananas.

Peste asta, am întins o parte din crema de prăjitură şi am pus celelalte două felii de cozonac.

Am însiropat şi feliile aceastea cu restul de zeamă de la ananas şi am pus cele doua banane tăiate felii, peste care am tras din nou cu cremă de prăjituri. Ar fi trebuit să mai tai încă două felii cozonac, dar nu mai aveam cu ce le însiropa şi îmi era lene să fac un sirop de zahăr. Peste crema de prăjituri am presărat restul de cubulete de ananas ce-mi mai rămăseseră.

Acum toată treaba stă la frigider, să se înmoaie bine. Am un sentiment că nu apucă dimineaţa următoare întreagă 🙂

Mai multe poze cu “capodopera” aici.

Share on Facebook
Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

About Catalin

Not yet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *