Mărfurile ieftine atrag clienţii nesimţiţi?

Aţi fost vreodată prin târgurile de vechituri sau magazinele de second-hand doar ca să observaţi comporamentul clienţilor? Oare de ce au oamenii tendinţa să răscolească şi să scotocească prin mărfurile ieftine, parcă fără respect, şi de parcă ar căuta ultimele mărunţişuri de păstrat înainte să arunce bocceaua cu vechituri din debara?

De o bucată de vreme îmi fac cumpărăturile la Lidl pentru că este aproape de mine şi pentru că multe din produsele lor sunt ieftine. La magazinul ăsta găsesti de obicei marfă ieftină dar mai puţin variată decât în hipermarketurile mari. În schimb, la magazinul ăsta găseşti şi tot soiul de produse gen ceasuri ieftine, scule de tot soiul sau electrocasnice gen staţie meteo digitală. În linii mari, la standurile alea găseşti produse similare celor de pe dx.com spre exemplu. Şi am observat o chestie la clienţii care cască gura la produsele alea: le desfac din ambalaje, ba chiar încearcă să le pornească (pe cele electrice/electronice) şi apoi le aruncă alandala. Mă uitam la un nene relativ respectabil cum ia în mână un ceas, se uită la el, îl scoate din cutie şi încearcă să-l pornească. Nu merge (că n-avea baterii). Îl aruncă înapoi în coşul de marfă şi ia altul. Îl desface şi pe ăsta. E la fel ca primul, doar că are altă culoare. Alături, o tanti ia în mînă un set de şurubelniţe (?!). Se uită la ele, realiztează că nu îî trebuiesc, le zvârle peste alte mărfuri şi pleacă demnă. Ea e o doamnă…

La standul de fructe, încă o doamnă. Vrea să îşi aleagă nişte portocale. Ridică una mai mărişoară, o priveşte mai bine şi o adulmecă. Nu îi place. O aruncă înapoi în ladă, peste celelalte portocale. La lada cu mere face la fel. “Nu vă supăraţi, dar să ştiţi că dacă azvârliţi o portocală sau un măr înapoi în ladă, le loviţi pe celelalte şi în câteva ore se vor strica. Poate un alt client va cumpăra mărul sau portocala aia lovita de dumneavoastră, va da bani pe fructele lovite”, îi spun doamnei. Se uită surprins-arţăgoasă la mine, dar vede că sunt cel puţin de două ori cât ea şi îşi înghite vorbele.

Oare de ce oamenii nu au respect pentru munca altora atunci când vorbim de lucruri ieftine? N-am văzut pe nimeni în Carrefour sau MegaImage dând de-a azvârlita cu marfa doar pentru că e ieftină.

sursa foto

Share on Facebook
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

About Catalin

Not yet :)

2 Responses to Mărfurile ieftine atrag clienţii nesimţiţi?

  1. alexiana says:

    Pentru ca ne lipseste cultura bunului simt..

  2. Ai perfecta dreptate. Lidl parca e magnet pentru nesimtiti. Uita-te si in parcare. Desi goala, primele locuri ocupate sunt cele pentru persoane cu dezabilitati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *