Ţara lui Securică-Vodă

În caz că nu ştiaţi, trăim în ţara lui Securică-Vodă, şi nu de ieri, de azi, ci de câteva decenii bune. Şi nu pot să nu rămân surprins că toată tevatura cu Turcescu Bond a acaparat atâta atenţie din partea unor “formatori de opinie”, de toate naţiile şi din toate mediile. Ba că a fost ofiţer, ba că n-a fost, ba că e şantajat, ba că de fapt încă e “ajentu’ lu’ peşte” şi că toată povestea e o “operaţiune” în prag de alegeri. Cred că ar trebui să ne scoatem capetele din propriile funduri şi să nu mai alergăm ca bezmeticii după tot soiul de fumigene şi reality-show-uri cu agenţi secreţi. Cred că ar trebui să devenim puţin conştienţi de rolul “serviciilor” – nu că am putea face ceva în privinţa lor ci măcar să nu ne mai amăgim cu prostii gen democraţie, stat de drept, domnia legii, drepturi democratice şi alte bazaconii. Să luăm deci o pauză din fugăritul propriei cozi şi să privim înapoi. Istoria nu minte.

Nea Nicu Plumbuitu’ a putut fi dictator cu ajutorul securiştilor. Apoi alţi “securişti” l-au dat jos, cu ajutorul securiştilor locali. Cei care au venit la putere au ajuns sus tot datorită securiştilor, numiţi mai nou “oameni din servicii”. Să explic puţin: după 45 de ani de dictatură, oamenii de rând s-au trezit cu libertatea în braţe şi cu capitalismul în bătătura. Era ca şi cum i-ai lua unui analfabet un abonament de net de 1GB/ secundă. “Frăţică, ai la dispoziţie toate informaţiile. Păcat că nu ştii ce să faci cu ele”. Cam aşa eram şi noi pe atunci, ca naţie. Cine erau cei care ştiau cu ce se mănâncă democraţia, capitalismul, banii şi alte cele? Păi cei care vreme de 45 de ani “luptaseră împotriva imperialismului capitalist care subjugă masele de muncitori” (pauză de râs). Aţi ghicit, taman acei “securişti” care ne conduc de 25 de ani. Şi-au împins de la spate politicienii care răspundeau comenzilor lor, i-au eliminat pe cei pe care nu îi controlau (vezi mineriadele, “nu ne vindem ţara” etc.) şi s-au pus pe treabă. Care este scopul lor? Asta e simplu: controlul şi banii, iar “modelul de business” e destul de simplu – oamenii muncesc şi livrează banii spre administrare politicienilor, care la randul lor distribuie banii respectivi conform indicaţiilor venite de la cei care i-au făcut politicieni. Simplu, nu? Asta ca să vă fie clar că nimeni nu ajunge “la putere” fără oblăduirea “serviciilor”, indiferent ce am vota noi. Ultimul referendum a fost suficient de elocvent în privinţa asta.

Acum înţelegeţi de ce mi se pare irelevant cazul lui Turcescu? Dacă e adevărată povestea lui, este irelevant pentru noi, pentru că ar fi vorba de o rotiţă dintr-un angrenaj, care angrenaj merge mai departe şi fără rotiţa respectivă. Dacă nu-i adevărată, iarăşi e irelevant pentru noi, pentru că nu schimbă cu nimic situaţia noastră.

Sursa foto

Share on Facebook
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

About Catalin

Not yet :)

One Response to Ţara lui Securică-Vodă

  1. Victoria says:

    Las ca daca neamtul ales acum se va tine de treaba si va lucra nemteste pentru noi, tot ce stiam inainte se va schimba in bine dupa atata vreme de saracie si furt.
    Daca insa e doar vorba de el, vom retrai anii lui Constantinescu cand vroia el ceva dar nu avea sustinerea celorlalti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *